SINDS 1989 GEBRAND OP KWALITEIT

Hoefsmederij van Zee

Ik ben Maarten van Zee. Geboren en opgegroeid in de Alblasserwaard. Mijn vader was hoefsmid en ook gewoon smid in de smederij. Zo ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen met dit mooie ambacht. Daarnaast had ik op mijn 15de mijn eerste pony; een hackney, waarmee ik aangespannen reed. later voor mijn dochters een shetlander en nu ben ik in het bezit van twee lieve maar soms eigenwijze ezeltjes.

Sinds 1989 ben ik zelfstandig hoefsmid. Ik heb mijn opleiding gevolgd in Brussel. Een twee-jarige opleiding waarin veel aandacht was voor het smeden. Sinds mijn diplomering ben ik aangesloten bij NVvH dit is de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden.

Wat is mijn werkwijze?
Ik vind het belangrijk om een rustige en schone werkplek te hebben met goede verlichting. Dit komt de kwaliteit van het werk ten goede en biedt comfort aan het paard, de eigenaar en de hoefsmid.
Als er bijzonderheden zijn over het paard dan is dat nuttig om dat op voorhand te weten. Dit is belangrijk voor je beslag/ bekapplan.

Werkgebied 
De Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is hoofdzakelijk mijn werkgebied. Ik kom daar ook wel buiten voor klanten waar ik al langer voor werk.

Ik werk regelmatig samen met;

  • Acupunctuur Hester Vogel
  • Collega Hoefsmeden
  • Dierenkliniek Meerkerk

Referenties

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Maarten van Zee nadat ik op zoek was naar een hoefsmid die met Duplo beslag kon werken. Maarten had hier gelukkig ervaring mee. Omdat ik niet op de route lig die hij rijdt kon ik met mijn arabiertje Mashour bij hem thuis terecht. We rijden endurance en TREC en daardoor maken we lange afstanden. Mashour heeft een afwijkende achterhoefstand en de hoefsmid die ik voor Maarten had kon hier niet helemaal mee uit de voeten, waardoor Mashour zijn tenen eraf had gelopen. Daarnaast was hij gevoelig voor ontstekingen in zijn knieën achter. Maarten heeft Mashour op Duplo beslag gezet en in overleg met de dierenarts de ‘ijzers’ aangepast, na die beslagbeurt liep hij al heel anders! In een jaar tijd was hij zo verbeterd dat hij zelfs van de ijzers af kon. Nu loopt hij zonder ijzers en heeft geweldige voeten en de ontstekingen in zijn knieën zijn niet meer teruggekomen. Maarten hoeft er nu weinig aan te doen, alleen de straal bijsnijden en de zool wat uitdiepen, de hoefbalans is volledig hersteld. Ik ben super blij dat ik Maarten gevonden heb en ben erg te spreken over zijn vakkennis en kunde.
Met vriendelijke groet,
Jacqueline Bier